Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Nastavljeno ispitivanje Tačija u Hagu

Nastavljeno ispitivanje Tačija u Hagu
Foto: Tanjug/AP | Nastavljeno ispitivanje Tačija u Hagu
Tanjug

HAG - Predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači nastavio je danas, treći dan za redom, razgovore u zgradi Specijalizovanih vijeća i tužilaštva Kosova sa sjedištem u Hagu.

Prištinski mediji javljaju da pred ulazak u sud nije davao izjave medijima.

On je u ponedjeljak i utorak u sudskoj zgradi, zajedno sa advokatima proveo više od 12 sati.

Prvog dana nakon ispitivanja izjavio da je sve vrijeme slušao tehnička pitanja koja su mu postavljali predstavnici Tužilaštva i njegov pravni zastupnik, dok se sinoć nije obraćao medijima.

Tači se navodno nalazi u Hagu na poziv specijalizovanog tužioca, ali tužilaštvo ovu informaciju nije potvrdilo.

To tužilaštvo je 24. aprila podiglo optužnicu protiv njega za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji, a sada se ona nalazi kod sudije zaduženog za njeno preispitivanje i donošenje odluke o potvrđivanju, saopštilo je krajem juna Specijalizovano tužilaštvo.

Prema saopštenju tužioca, Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice terete se za skoro 100 ubistava.

Žrtve krivičnih djela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politicki protivnici.

U decembru 2011. godine, švajcarski senator Dik Marti , izvjestilac Savjeta Evrope, on javio je izvještaj u kome je navedeno nekoliko bivših vođa Oslobodilačke vojske Kosova koji su umiješani u ratne zločine.

Kosovska skupština usvojila je zakon o osnivanju Specijalizovanih vijeća i Specijalizovanog tužilaštva u avgustu 2015. godine.

Njihovo sjedište je izmješteno u Hag zbog bezbjednosti žrtava i svjedoka predstojećih postupaka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije