Ex -Yu

Nastavljeno suđenje za ubistvo pjevačice Jelene Marjanović

Nastavljeno suđenje za ubistvo pjevačice Jelene Marjanović
Foto: Ilustracija | Nastavljeno suđenje za ubistvo pjevačice Jelene Marjanović

Suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči, nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu.

Nastavljeno je svjedočenjem vještaka patologa Zorana Stankovića i Milana Kunjadića.

Stanković, koji je i bivši ministar, rekao je da je Jelena Marjanović na osnovu svih raspoloživih dokaza ubijena na surov, monstruozan način i da je trpjela velike bolove i strah.

Povrede na njenom tijelu, kako je dodao, ukazuju da je pokušala da se odbrani od napadača.

On je siguran sa je na mjestu na kojem je pronađeno njeno tijelo mjesto na kom je zadobila povrede, a naveo je i da nije bila presvlačena.

Ubica je, kako smatra, najvjerovatnije desnoruk, i imao je jake emocije prema Jeleni s obzirom na broj i intenzitet povreda.

Vještak Kunjadić smatra da je Jelena najvjerovatnije bježala od napadača i da je trčeći izgubila desnu patiku, mobilni telefon i gumicu za kosu, prije nego su joj udarci zadati.

Trag njene krvi pronađen sa druge strane kanala, najvjerovatnije potiče od ubice, jer, kako je ukazao, Jelena u tako teškom stanju nije mogla da dođe do druge strane kanala.

Zoran Marjanović je na početku suđenja u novembru detaljno iznio svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pjevanjem narodne muzike.

Optužen je za krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila je i njihova maloljetna kćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proljetos sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva.

I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već skoro četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije