Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Nastavnica koja je dobila otkaz u Crnoj Gori: Skandalozno izvrtanje istine

Nastavnica koja je dobila otkaz u Crnoj Gori: Skandalozno izvrtanje istine
Foto: Ilustracija | Nastavnica koja je dobila otkaz u Crnoj Gori: Skandalozno izvrtanje istine
Agencije

Nastavnica Ivana Bulatović, koja je dobila otkaz jer je navodno na času fizičkog vaspitanja učila djecu da ne postoji crnogorska nacija podnijela je tužbu.

Kako je objavljeno ranije, ona je otkaz dobila i zbog objašnjavanja učenicima zašto treba da idu na litije koje organizuje Srpska pravoslavna crkva.

Ona je izjavila da je već podnijela tužbu i da su njene riječi izvučene iz konteksta a da je snimak njenog predavanja montiran.

Navodeći da je godinama nagrađivana, da je prošle godine dobila državnu nagradu kao najbolji nastavnik, kao i da je prije pedagoškog rada bila vrhunski sportista, ona je ocijenila da se skandalozno izvrće istina, umjesto da je otvoreno pitanje kršenja zakonskih propisa i stravične zloupotrebe maloljetne djece u ko zna čije i ko zna za kakve svrhe.

"Umjesto da se piše o uručenju nezakonitog otkaza u vrijeme pandemije virusa koji je blokirao svijet i da se stane na stranu žrtve, doživjela sam medijsku satanizaciju i linč, a sve sa ciljem da se opravda bezakonje i da se žrtva prikaže kao krivac", navela je ona.

Kako je dodala, zbog renoviranja fiskulturne sale časovi su držani u učionicima i zato je iz fizičkog držala teorijsku nastavu.

"Na jednom času teorijske nastave na kome smo razmatrali pitanje diskriminacije u sportu jedan učenik VII razreda je, kada sam ih pozvala da postave pitanja, postavio pitanje razloga zbog kojih se na utakmicama sve češće čuju uvrede na nacionalnoj i vjerskoj osnovi", rekla je.

Ona je dodala da je, kao pedagog odgovorila u skladu sa obavezom da svakom učeniku odgovori na pitanje i to u skladu sa onim što jesu vrijednosti savremenog društva, ali i njene "kao čovjeka, sportiste, majke i građanke".

"Iako je zabranjena upotreba mobilnih telefona u školi, snimljen je moj odgovor, ali su moje riječi, i to odgovorno iznosim, tendenciozno izvučene iz konteksta na, slobodno se može reći, montiranom snimku bez početka i kraja, a sve radi nezakonitog uručenja otkaza", navela je nastavnica.

Dnevne novine su prije dva dana objavile da je nastavnica na času fizičkog djeci objašnjavala zašto narod učestvuje na litijama koje organizuje Srpska pravoslavna crkva. Taj medij nije objavio ime nastavnice.

"U istoriji su se zvali Srbi, ovo su bili Srbi iz Srbije, a ovo Srbi iz Crne Gore. E sad pošto se Crna Gora odvojila kao ravnopravna država, niko ne voli da mu se ljudi po nacionalnosti zovu Srbi nego Crnogorci, iako nacionalnost kao crnogorska ne postoji", navode Dnevne novine da je rekla nastavnica.

Te novine su objavile sve što je govorila na času kao i da imaju dokaze. Crnogorsko Ministarstvo prosvete potvrdilo je navode Dnevnih novina, kao i direktor škole.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije