Ex -Yu

Nesporazum u Zagrebu: Žena koja je "upala" u poštu nema koronu

Nesporazum u Zagrebu: Žena koja je "upala" u poštu nema koronu
Foto: N.N. | Nesporazum u Zagrebu: Žena koja je "upala" u poštu nema koronu

ZAGREB - Zagrebačka policijska uprava izvijestila je da žena koja je ušla u poslovnicu Hrvatske pošte u novozagrebačkom naselju Zapruđe ne boluje od virusa korona i svojim ponašanjem nije dovela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru, javljaju hrvatski mediji.

Iz zagrebačke Policijske uprave zagrebačka saopštili su da su policajci izašli na mjesto događaja nakon zaprimljene informacije kako je nepoznata žena bila u prostoru pošte u Zapruđu i tada je, navodno, sama izjavila da boluje od virusa korona, zbog čega dezinfikuju tu poštansku filijalu.

Policija je provjerama na terenu te kroz razgovor sa zaposlenima pošte i drugim obavljenim razgovorima utvrdila kako je u prostorije pošte u Zapruđu jutros oko 9 časova zaista došla ženska osoba kako bi predala doznake za bolovanje druge osobe koje je bilo potrebno poslati u njegovo produzeće.

Takođe, utvrđeno je i da ona ne boluje od virusa korona, a papiri jesu od osobe koja je zaražena tim virusom, ali koja se - strogo poštujući odluke Štaba civilne zaštite Hrvatske - nalazi u svom stanu i ne izlazi izvan tog prostora da ne bi zarazila svoje sugrađane.

Žena koja je donijela doznake je komšinica koja vodi brigu o zaraženoj osobi i njezinoj porodici, a svi se oni nalaze u samoizolaciji poštujući sve preporuke Štaba.

Te papire preuzela je prije tri dana, a prilikom predavanja tih doznaka radnici u pošti, s ciljem dodatnog samozaštitnog ponašanja, imala je ljudsku potrebu napomenuti da se radi o doznakama osobe zaražene Covidom-19, a što je krivo shvaćeno od radnice pošte u smislu da je ona zaražena, pojašnjava policija. 

"U ovom se slučaju radilo o krivom shvatanju dodatnog upozorenja koje je žena imala potrebu reći, iako je prethodno postupila u skladu sa svim uputstvima i preporukama kojima se smanjuje rizik od prenošenja zarazne bolesti te svojim ponašanjem nije odvela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru", stoji u saopštenju PU zagrebačke.

Vezana vijest:

Žena zaražena virusom ušetala u poštu u Zagrebu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije