Ex -Yu

Niko ne želi reći zašto još uvijek nisu ispitali Banožića

Niko ne želi reći zašto još uvijek nisu ispitali Banožića
Foto: MORH | Niko ne želi reći zašto još uvijek nisu ispitali Banožića

ZAGREB - ​Bivšeg hrvatskog ministra odbrane Marija Banožića prije četiri dana pustili su na kućnu njegu, ali ni potužilaštvo još ga nisu ispitali zbog izazivanja saobraćajne nesreće 11. novembra u kojoj je poginuo otac dvoje djece.

Zbog čega je to tako, iz Državnog tužilaštva nisu odgovorili nego se pozivaju na tajnost istrage.

"Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru ne može odgovoriti na Vaše upite zbog zakonske odredbe o tajnosti izvida. Naime, Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru preduzima izvide, a nadležna policijska uprava sprovodi kriminalističko istraživanje. O daljem toku postupka javnost će biti pravovremeno obaviještena putem saopštenja na mrežnim stranicama Državnog tužilaštva Republike Hrvatske" pisanim putem su odgovorili iz Državnog tužilaštva u Vukovaru nakon što su ih mediji telefonski kontaktirali.

Iz policije su poslali još šturiji odgovor.

"U pogledu Vašeg upita obavještavamo da se dalje postupanje preduzima u koordinaciji s nadležnim državnim tužilaštvom" stoji u odgovoru policije.

Ovi odgovorili uslijedili su nakon što su ih mediji pitali je li protiv Marija Banožića doneseno rješenje o otvaranju istrage te zbog kojega kaznenog djela te za što ga tačno terete.

Takođe su sa portala "24Sata" pitali, s obzirom na to da su Banožića pustili iz bolnice, je li sprovedeno prvo ispitivanje te da li je iznosio kakvu odbranu. Pitali su jesu li utvrdili da li je u organizmu u vrijeme nesreće imao alkohola, odnosno jesu li ispitali medijske natpis.21 promilu u krvi neposredno nakon nesreće. Ni na jedno od tih pitanja odgovor nije dobijen.

Nazvali su mediji i advokata Marija Banožića, koja je kratko rekla da o ovom slučaju ne može ništa komentarisati.

U međuvremenu, novi ministar odbrane Ivan Anušić smijenio je dvoje saradnika Marija Banožića koji su, prije Banožićeve nesreće, skrivili saobraćajnu nezgodu. Riječ je o šefu osiguranja bivšeg ministra i Nataši Pejčić Šušković, šefici protokola. Kako je MORH potvrdio, razriješeni Banožićevi saradnici vraćaju se na prošla radna mjesta. Pejčić Šušković vraća se na radno mjesto u Hrvatski sabor, a šef osiguranja u vojnu jedinicu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije