Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Nisu dolazili na posao a primali platu, šteta 5,6 miliona evra

Nisu dolazili na posao a primali platu, šteta 5,6 miliona evra
Foto: Pixabay | Nisu dolazili na posao a primali platu, šteta 5,6 miliona evra
Tanjug

BUDVA - Protiv 45 zaposlenih u lokalnoj upravi Budve i javnim preduzećima biće pokrenut disciplinski postupak, raskinut ugovor o radu, jer duže vrijeme ne idu na posao.

"Taj problem nasleijdili smo od stare vlasti, a u ekstremnim primjerima traje od 2005. godine, što je opštinsku kasu koštalo mnogo novca", za "Pobjedu" kaže potpredsednik opštine Budva Vladimir Bulatović.

"Ako bismo uzeli aproksimaciju zarada za posljednjih deset godina, opštinu sa javnim preduzećima, nedolazak na posao koštao je do sada najmanje 5.600.000 evra", kaže Bulatović, a prenosi CDM.me.

Riječ je o zaposlenima koji u prosjeku imaju po sedam godina radnog staža, a odsustvo sa posla nisu opravdali na neki od propisanih načina.

Dodaje da je njegov motiv da se bavi neopravdanim izostancima sa posla namjera da uvaži i zaštiti veliki broj zaposlenih koji savjesno, odgovorno i stručno obavljaju svoj posao.

Bulatović, koji je na funkciji potpredsjednika opštine od avgusta prošle godine, procenjuje da taj problem može biti riješen za šest mjeseci. Opština nema egzaktnu evidenciju o prisustvu na poslu, ta jedinstvena baza podataka nikad nije postojala. Lokalna uprava radi na njenom formiranju, kao i na unapređivanju informacionog sistema koji bi objedinio podatke sa više radnih mjesta.

"Prema nekim podacima, najmanje slučajeva nedolazaka na posao je u opštini, a najviše u javnim preduzećima. Odgovornost za organizaciju posla je na sekretarima, šefovima službi i drugim odgovornim licima", kaže Bulatović.

On je pozvao zaposlene koji, kako je naveo, iz nekih razloga ne mogu da adekvatno i odgovorno obavljaju svoj posao, iskoriste mogućnost i dobiju otpremninu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije