Ex -Yu

Nove isporuke Ruslanom za Srbiju

Nove isporuke Ruslanom za Srbiju
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije | Nove isporuke Ruslanom za Srbiju

Srbiji će danas najvjerovatnije biti isporučen drugi dio artiljerijsko-raketnih sistema PVO 96K6 Pancir.

Na Flightradar-u se može pratiti let teškog transportnog aviona An-124 ‘’Ruslan’’ Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije koji je kao i u subotu 22. februara poletio oko 8:30 po našem vremenu sa moskovskog aerodroma Vnukovo, piše portal Tango Six.

Broj leta kao i registracija Ruslana takođe odgovaraju informacijama od prošle subote, na letu RFF9913 je An-124 sa registracijom RA-82038. U slučaju da je Srbija, kako su pojedini mediji prenijeli, zaista nabavila bateriju Pancira, i ako se ima u vidu da ona pored 4-6 borbenih vozila može imati još i komandnu stanicu kao i određen broj različitih vozila za pružanje logističke podrške, isporuka Pancira Srbiji će sigurno potrajati pa se tako i u narednom periodu mogu očekivati ovakvi letovi.

To se takođe može zaključiti i na osnovu dimenzija tovarnog prostora aviona An-124, nosivosti ovog aviona kao i dimenzija i masa, kako borbenog tako i ostalih vozila ovog sistema. U najboljem slučaju u njega se mogu smjestiti do tri različita vozila koji ulaze u sastav baterije Pancira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije