Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Nove mjere Vlade Srbije: Zatvaraju se frizerski saloni, fitnes klubovi, teretane

Nove mjere Vlade Srbije: Zatvaraju se frizerski saloni, fitnes klubovi, teretane
Foto: Tanjug | Nove mjere Vlade Srbije: Zatvaraju se frizerski saloni, fitnes klubovi, teretane
Tanjug

BEOGRAD - Vlada Srbije donijela je danas nove mjere u vezi sa sprečavanjem širenja virusa Kovid 19, a odlučeno je da se u potpunosti zabrani rad svih objekata i djelatnosti koje podrazumijevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi, teretane.

Donijeta je i odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju djelatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

Vlada je odlučila i da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljnjeg budu spuštene na pola koplja.

S obzirom na specifične potrebe koje trenutna situacija nameće, odlučeno je za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umjesto 28, a to se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i vojske.

"Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi. Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti", navodi se u saopštenju vlade.

Dodaje se da će vlada nastaviti da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom Kovid 19 i prilagođava sve mjere, oslanjajući se isključivo na savjete stručnjaka.

"Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mjera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što prije iz ove bitke izašli kao pobjednici", poručuju iz Vlade Srbije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije