Ex -Yu

Nove prijave protiv Aleksića, policija na Akademiji u Zagrebu

Nove prijave protiv Aleksića, policija na Akademiji u Zagrebu
Foto: Ilustracija | Nove prijave protiv Aleksića, policija na Akademiji u Zagrebu

BEOGRAD, ZAGREB - Ni nešto više od 10 dana od prijave glumice Milene Radulović za silovanje njenog profesora glume Miroslava Mike Aleksića ne stišava se situacija po pitanju seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja u regionu.

Još jedna djevojka, koja je željela da ostane anonimna, podijelila je svoju ispovijest o silovanju od strane Aleksića, a na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, kojoj je stiglo više od 20 prijava za zlostavljanje u preoteklom periodu, stigla je i policija.

Hrabre djevojke, pored toga što su ispričale svoje potresne priče, učitelja glume Miroslava Miku Aleksića su prijavile policiji i njemu se sada na teret stavljaju djela kao što su seksulano uznemiravanje i silovanje.

"Mika me silovao skoro svakog utorka i to je trajalo sedam meseci. Posle časova sam povraćala, izgubila na kilaži, osušila sam se. Ni dan-danas nisam vratila normalnu kilažu", ispričala je djevojka te dodala da je sve počelo dvije nedjelje nakon njenog 18. rođendana. 

"Kada me prvi put odveo u kancelariju (u prostorijama škole glume), dve nedelje nakon mog punoletstva, sećam se da je ceo čas pričao o ženskom samopouzdanju i fatalnim ženama. Pričao je kako žensko samopouzdanje ne postoji, kako može da ga odnese vetar, da pukneš prstima i žena padne. Sve vreme me gledao u oči. Imala sam u tom momentu nula samopouzdanja zbog njega, ali nisam tada ni bila svesna", ispovijest je ove djevojke.

Istovremeno se ne stišava ni situacija u Zagrebu, pa je Jasna Žmak, docentkinja na Akademiji dramskih umjetnosti i članica radne grupe koja tamo prima prijave žrtava, istakla da je policija bila kod dekanice na informativnom razgovoru. 

"Po službenoj dužnosti prikupljaju podatke. Inače, oni mogu neovisno o našim prijavama pokrenuti prijave na osnovi medijskih napisa", navela je Žmakova.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije