Ex -Yu

Novi detalji istrage o napadu na Mamića: Trag do napadača vodi u Hrvatsku

Novi detalji istrage o napadu na Mamića: Trag do napadača vodi u Hrvatsku
Foto: Ilustracija | Novi detalji istrage na napadu na Mamića: Trag do napadača vodi u Hrvatsku

SPLIT - Policija Livanjskog kantona ne isključuje mogućnost da su napadači na Zdravka Mamića u utorak došli iz Hrvatske te se nakon ispucanih hitaca tamo i vratili.

Ovakav scenarij smatraju vrlo realnim, pa su već dan nakon događaja zatražili pomoć PU splitsko-dalmatinske, s čijim će službenicima zajednički nastaviti istragu o pucnjavi u zaseoku Vidovići, nedaleko od sela Zidine, gdje porodica Mamić ima rodnu kuću.

Mjesto se nalazi nekoliko kilometara od graničnog prelaza Kamensko, no linija razgraničenja na brdovitom i šumovitom terenu još je bliža i vrlo je zahvalna za ilegalan prelazak te u istrazi učestvuju pogranične policije dviju država.

Ako su počinioci ovim putem bježali s mjesta događaja, pred policijom su imali prednost od barem jednog sata, što im je bilo sasvim dovoljno da mirno, ali i ilegalno, pređu granicu i izgube se u kršu s hrvatske strane, piše Jutarnji.hr.

Iz policije je i službeno potvrđeno da je na Mamića pucano iz oružja malog kalibra, 7,65 mm, tzv. džepnog pištolja, kakav se koristi za blisku borbu, odnosno za samoobranu i odvraćanje neprijatelja te na većim udaljenostima nije učinkovit.

Na mjestu događaja je u međuvremenu pronađena još jedna čahura, koja govori tome u prilog, potvrdio je za Jutarnji list Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona.

“Napad na oštećenog je bio pomno i dobro planiran, počinitelji su očito imali saznanja o njegovu kretanju te su maskirali teren s kojega je izvršeno kazneno djelo. U obližnjoj šumi su posječena dva stabla čije su grane korištene za maskiranje, odnosno zaklon iza kojega su upućeni hici”, rekao je Vrdoljak.

Potvrdio je i da je ispucano više hitaca, kao i da su u napadu učestvovale barem dvije osobe. Jedan metak pogodio je Zdravka Mamića, jedan se zaustavio u bravi parkiranog Golfa, dok su preostali promašili metu.

Podsjetimo, Zdravko Mamić, savjetnik zagrebačkog Dinama i bivši prvi čovjek ovog kluba, ranjen je juče na području Tomislavgrada, gdje je obilježavao godišnjicu smrti svoga oca.

(Jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije