Ex -Yu

Novi slovenački premijer Golob bira saradnike posebnim testom

Novi slovenački premijer Golob bira saradnike posebnim testom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL | Novi slovenački premijer Golob bira saradnike posebnim testom

Robert Golob, novi slovenački premijer, za odabir ljudi koji će preuzeti važne dužnosti koristi se svojim korporativnim iskustvom. Tako su svi parlamentarci iz njegove stranke morali da odgovore na 12 pitanja iz "Galupovog" testa, kojim se u preduzećima mjere angažovanost zaposlenih i njihova motivacija za rad.

Novi predsjednik Vlade Slovenije Robert Golob za odabir saradnika koristi test koji predviđa analizu vrijednosti, čime se podstiču pozitivne strane pojedinca i izbjegavaju potencijalni konflikti u grupi, izjavila je za ljubljansko Delo predsjednica parlamenta Urška Klokočar Zupančič iz Golobove stranke Pokret sloboda, prenosi Indeks.

I ona je, kao i ostalih četrdeset poslanika izabranih na listi najjače stranke u parlamentu, odgovarala na pitanja iz "Galupovog" testa Q12, od kojih je prvo: "Znate li šta se od vas očekuje na radnom mjestu?"

Golob se "Galupovim" testom koristio prilikom odabira svojih saradnika u vrijeme kad je prije ulaska u politiku vodio veliku elektroenergetsku kompaniju "GEN I". On je tek drugi slovenački predsjednik vlade koji svoja ranija poslovna iskustva i metode vođenja ljudskih resursa namjerava da prenese u politiku, navodi Delo.

List dodaje da je takve načine odabira saradnika i ekipa na vodećim funkcijama prvi u slovenačku politiku uveo pokojni premijer i predsjednik Janez Drnovšek, koji je prije ulaska u visoku politiku bio direktor jedne poslovnice Ljubljanske banke i iskusan ekonomista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije