Ex -Yu

Novi smrtni slučaj od virusa korona u Srbiji

Novi smrtni slučaj od virusa korona u Srbiji
Foto: Tanjug/AP | Novi smrtni slučaj od virusa korona u Srbiji

NOVI SAD - Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu jutros je preminuo još jedan pacijent zaražen virusom korona, što je ukupno šesti slučaj sa smrtnim ishodom zaraženih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

"Reč je o 65-ogodišnjem muškarcu iz Šatrinaca, u Sremu. On je imao, kao i prethodni preminuli građani, propratna oboljenja, a jedno od njih je dijabetes", rekao je Gojković na današnjoj konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Gojković, koji je i član Kriznog štaba, rekao je da je do danas u Vojvodini registrovan 191 slučaj zaraze virusom korona.

"Od tog broja, njih 68 je u južnobačkom okrugu, 12 u zapadnobačkom, 17 u severnobačkom, 40 u južnobanatskom, 11 u srednjebanatskom, 23 u severnobanatskom i 20 slučajeva u sremskom okrugu", precizirao je Gojković.

Prema njegovim riječima, kapaciteti Kliničkog centra Vojvodine se popunjavaju i u Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, koja služi za prihvat pacijenata i u njoj boravi 82 građana.

On je kao dobru vijest naveo da danas ovaj centar napuštaju još dva pacijenta koja su bila zaražena virusom korona.

"Od početka krize imamo petoro izlečenih pacijenata koji su otpušteni na dalje kućno lečenje. Testiramo sve više, pa očekujemo i da će u najskorijem periodu i privremena bolnica na Novosadskom sajmu početi da prima pacijente sa lakšom kliničkom slikom", rekao je Gojković.

Gojković je potvrdio da je u novosadskoj Službi hitne pomoći jedna doktorka zaražena virusom korona.

"Doktorka koja je pozitivna nalazi se na lečenju u infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine i njeno zdravstveno stanje je stabilno", naveo je Gojković.

On je istakao da u ovom trenutku nijedan ljekar vojvođanskog Kliničkog centra nije zaražen virusom korona.

"Zaražena je, međutim, jedna medicinska sestra sa Klinike za infektivne bolesti, zbog koje je veći broj lekara u izolaciji. Ta medicinska sestra se nije zarazila na klinici, već je zarazu donela od svoje porodice", rekao je Gojković.

Konferencija je održana u holu zgrade Pokrajinske vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije