Ex -Yu

Nudila "na crno" povećanje usana

Nudila "na crno" povećanje usana
Foto: Državni inspektorat | Nudila "na crno" povećanje usana

ZAGREB - Strana državljanka kažnjena je s ukupno 17.000 kuna zbog obavljanja neregistrovane usluge povećanja usana hijaluronskim filerima, izvijestio je u utorak Državni inspektorat Hrvatske.

Inspektori Državnog inspektorata, u saradnji s tržišnim inspektorima, inspektorima rada i policijskim službenicima, proveli su koordinirani inspekcijski nadzor nad ženom koja je u iznajmljenom studio apartmanu u Zagrebu pružala usluge "povećanja usana hijaluronskim filerima".

S obzirom da nije registrovala pomenutu djelatnost, kažnjena je s 10.000 kuna te joj je izrečena mjera zabrane obavljanja te djelatnosti.

 

Kako nije prethodno dobila ni dozvolu za boravak i rad ili potvrdu o prijavi rada za rad u Hrvatskoj, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima, kažnjena je s dodatnih 7.000 kuna.

U apartmanu je pronađena i veća količina medicinskih proizvoda neutvrđenog porijekla, među kojima su hijaluronski fileri, kortikosteroidi, antihistaminici, koji su joj oduzeti, a bili su namijenjeni za "tretmane povećanja usana".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije