Ex -Yu

Objavljen snimak napada na dva srpska mladića u Vukovaru

Objavljen snimak napada na dva srpska mladića u Vukovaru
Foto: Screenschot YouTube | Objavljen snimak napada na dva srpska mladića u Vukovaru

VUKOVAR - Video-snimak napada na dva mladića srpske nacionalnosti u Vukovaru 14. maja u kojem je jedan zadobio lakše povrede, objavljen je danas, a policija je zbog toga privela više osoba.

Na snimku se vidi kako u po dana više lica obučenih u crno trči i napada dvojicu muškaraca na parkingu.

Policija je zbog napada privela više osoba i pronašla kombi zagrebačkih registracijskih oznaka kojim su, kako se sumnja, te osobe došle u Vukovar, piše "Večernji list".

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je da je ovo jedan od najdrastičnijih jer je riječ o napadu u kojem su učestvovali lokalni navijači i oni koji su došli iz drugih krajeva Hrvatske.

On je dodao da ovo traje dugo, posebno u proteklih godinu-dvije dana, te podsjetio da su samo u 2019. bila tri prijavljena napada za koje zna policija i za koje djelimično zna i javnost.

"Ali, bilo je još napada koje roditelji zbog straha za djecu i sebe nisu prijavljivali policiji, ali jesu našim institucijama srpske zajednice u Vukovaru i u Zagrebu", rekao je Pupovac.

Pupovac je naveo da se čuju neki predstavnici političkih stranaka koji poručuju od toga kako Vukovarom šetaju nekažnjeni zločinci, pa onda mladi ljudi sami traže ko su oni, pa do toga da se napadaju predstavnici srpske zajednice i njihove institucije i na tome grade političku podršku u Hrvatskoj.

Srđan Kolar, vukovarski vijećnik SDSS-a, rekao je da je mladić, koji je povrijeđen, prije nekoliko mjeseci već bio meta napada navijačke grupe BBB ispred vukovarskog kafića.

On je naveo da su navijači iz Zagreba, čiji je kombi pronađen, došli taj dan u Vukovar, navodno, zbog sprovoda jednog ratnog veterana, te da su bili u društvu navijača iz Vukovara koji su očigledno prepoznali te momke.

"Istraga će utvrditi što se dogodilo, ali po onome što znamo više osoba je izvršilo napad. Stariji je uspio pobjeći, mlađi nije", dodao je Kolar.

Mladići srpske nacionalnosti od 24 i 29 godina napadnuti su u četvrtak u centru Vukovara. Na njih je nasrnulo više osoba, a u isto vrijeme u restoran Mornar ušla su dvojica muškaraca pozdravljajući sa "Za dom spremni".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije