Ex -Yu

Objavljen snimak ubistva vođe navijača Partizana

Objavljen snimak ubistva vođe navijača Partizana
Foto: Facebook | Objavljen snimak ubistva vođe navijača Partizana

Sigurnosne kamere zabilježile su trenutak ubistva vođe navijača Partizana Ljubomira - Kiće Markovića.

Na snimku se vidi kako Marković stoji na trotoaru ispred balona za mali fudbal sa grupom mladića, a napadač sa kapuljačom na glavi mu prilazi sa leđa.

Djeluje kao da je primjetio pištolj kod napadača, ili ga je pak prepoznao, pa je potrčao ka pumpi koja se nalazila preko puta ulice.

Međutim za sada još neidentifikovani napadač ispalio je pet metaka u nastradalog, a on je pao na zemlju. Smrtonosan je bio posljednji, kada ga je napadač upucao u glavu.

Motiv ubistva i dalje nije poznat.

Nezvanično, Marković je kod sebe imao pištolj "tetejac", ali nije uspio da ga upotrijebi u odbrani, prenosi Telegraf.

Snimak je objaljenj na Twitteru.

Policajci su se nakon ubistva bacili u potjeru za crnim BMW X5 šabačkih tablica, kojim je, kako se sumnja, ubica pobjegao sa mjesta zločina. Na snagu je stupila i akcija "Vihor", pa su svi izlazi iz Beograda bili zatvoreni, a pripadnici MUP kontrolisali su sva vozila koja su izlazila iz srpske prijestonice. Policajci su legitimisali i zaustavljali sve automobile i u neposerdnoj blizini mjesta nesreće.

Navijači Partizana došli su do mjesta gdje je ubijen Kića, kako bi saznali da li je istina da je ubijen njihov prijatelj.

Ljubomir Marković Kića imao je jednogodišnje dijete, a bavio se i kik-boksom. Javnosti je postao poznat 2009. godine, nakon što je bio osumnjičen za ubistvo Brisa Tatona. Marković je prvo bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Francuza. Kasnije mu je kazna smanjena na 15 godina, ali je odležao devet godina. Na slobodu je izašao tokom 2017. godine.

Marković je zajedno sa Damjanom Šobićem, Draganom Miščevićem i Draganom Lovrenom bio optužen za izazivanje nereda na utakmici OFK Beograda i Partizana 2008. godine, i protiv njih je vođena istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije