Ex -Yu

Objavljena imena funkcionera koji su dobili stanove i kredite

Objavljena imena funkcionera koji su dobili stanove i kredite
Foto: CDM | Duško Marković

PODGORICA - Komisija za stambena pitanja Vlade Crne Gore objavila je spisak funkcionera kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima u mandatu premijera Duška Markovića.

Na spisku su ministri, poslanici, službenici Vlade i Skupštine Crne Gore, direktori državnih preduzeća, sudije i tužiocu i mnogi drugi državni funkcioneri.

Vlada Crne Gore saopštila je danas da se spisak funkcionera sa podacima o dodijeljenim stanovima i kreditima nalazi se na njihovom portalu u dijelu gdje je Generalni sekretarijat, odnosno slobodan pristup informacijama.

Marković je prošlog mjeseca obećao tokom premijerskog časa u Skupštini da će objaviti podatke o stanovima i kreditima funkcionera, koji su prema odluci Komisije za stambena pitanja bili označeni stepenom tajnosti.

On je naveo da je kroz razne vidove vladine podrške stambeno pitanje riješilo oko 2.400 zaposlenih u prosvjeti, zdravstvu, sektoru bezbjednosti i javnoj upravi.

Crnogorski premijer tada je istakao da nije riječ o dodjeli besplatnih stanova bez osnova, reda i propisa, već na osnovu odluke prema kojoj državni službenici, a ne samo funkcioneri, imaju mogućnost na povlastice pri rješavanju stambenog pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije