Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Od ukidanja vanrednog stanja poginule 23 osobe u Srbiji

Od ukidanja vanrednog stanja poginule 23 osobe u Srbiji
Foto: Ilustracija | Od ukidanja vanrednog stanja poginule 23 osobe u Srbiji
Srna

BEOGRAD - U Srbiji se od ukidanja vanrednog stanja, 6. maja, dogodilo 1.450 saobraćajnih nesreća u kojima su poginule 23 osobe, a nadležni su i danas apelovali da se oprezno vozi.

Poginulo je 11 vozača, četvoro pješaka, te osmoro biciklista i motociklista, prenosi RTS.

Predstavnik Komiteta za bezbjednost saobraćaja Damir Okanović rekao je da su se učesnici u saobraćaju tokom vanrednog stanja navikli na manji broj vozila i manje pješaka.

"Sada se polako vraćamo u normalu. Moramo da shvatimo da od nervoze, žurbe i neke ljutnje u saobraćaju ne možemo da imamo nikakvu korist, već samo štetu", upozorio je Okanović.

Okanović je naveo da su prelasci na lijevu stranu kolovoza jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nesreća.

"Vozila prelaze na levu stranu iz više razloga - gledanje u mobilni telefon, pokušaj preticanja, zdravstveni problem vozača...", rekao je Okanović i dodao da se takvi sudari teško izbjegavaju.

Vanredno stanje zbog virusa korona u Srbiji bilo je uvedeno 15. marta, a ukinuto je 6. maja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije