Ex -Yu

Odgođeno suđenje Todoriću zbog otkazivanja punomoći advokata

Odgođeno suđenje Todoriću zbog otkazivanja punomoći advokata
Foto: Tanjug/AP arhiva | Odgođeno suđenje Todoriću zbog otkazivanja punomoći advokata

ZAGREB - Zbog otkazivanja punomoći advokatskog para Jadranke Sloković i Čede Prodanovića prvooptuženom Ivici Todoriću i nedolaska četvrtooptužene Nikole De Rosi, u četvrtak je odgođeno suđenje bivšem vlasniku Agrokora i nekadašnjim menadžerima te kompanije Anti Huljevu i Piruški Canjuga za malverzacije u Agrokoru.

Ivica Todorić je na upit sutkinje Maje Štampar Stipić hoće li angažovati nove advokate nakon što su mu punomoć otkazali advokati Sloković i Prodanović, odgovorio kako to neće učiniti i da će se na sudu braniti sam, javlja Hina.

''Imam čitav niz razloga zašto ne želim branitelja. Sud mi slobodno može postaviti branitelja po službenoj dužnosti, ali ja s njim neću surađivati'', dodao je.

Iduća rasprava, na kojoj bi se optuženici trebali izjasniti o krivici, zakazana je za 21. april

Todorić, kao predsjednik uprave Agrokora i Huljev kao izvršni direktor finansija u koncernu su, prema sumnjama tužilaštva, 2013. zloupotrebili svoj položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 miliona evra u korist švajcarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna.

Švajcarska kompanija time se nepripadno materijalno okoristila, dok je koncern oštećen za 1,25 miliona evra, objavilo je Županijsko državno odvjetništvo nakon podizanja optužnice početkom septembra.

Ivica Todorić je još od novembra 2017. pod istragom zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna. Tom istragom su obuhvaćeni i njegovi sinovi Ivan i Ante Todorić te 12 Agrokorovih menadžera i revizora.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. novembra prošle godine na slobodu izašao uz kauciju od 7,5 miliona kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije