Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Održan pomen Oliveru Ivanoviću: "Vlada se neće smiriti dok ne istraži ubistvo"

Održan pomen Oliveru Ivanoviću: "Vlada se neće smiriti dok ne istraži ubistvo"
Foto: Arhiva | Održan pomen Oliveru Ivanoviću: "Vlada se neće smiriti dok ne istraži ubistvo"
Tanjug

BEOGRAD - U Hramu Svetog Save u Beogradu služen je pomen ubijenom kosovskom političaru Oliveru Ivanoviću, koji je počeo tačno u 8.15, simbolično u vrijeme kada je prije tri godine u Kosovskoj Mitrovici ubijen, a premijerka Ana Brnabić, koja je prisustvovala pomenu, poručila je da se Vlada Srbije neće smiriti dok se ne istraži taj užasan zločin.

"Ja sam to rekla i prošle godine, koliko god bude potrebno i trajalo, mi ćemo dalje istraživati, kako bismo našli počinioce i nalogodavce", rekla je Brnabić novinarima.

Ona je dodala da su nadležni srpski organi učinili sve da se istraži taj užasan zločin i da se nađu sve informacije.

"Nažalost, kao što svi možemo da posvedočimo, na svakom koraku naišli smo na užasne opstrukcije od svih u Prištini, od toga da naši nadležni organi nisu mogli da prisustvuju uviđaju, do toga da nismo mogli da dobijemo apsolutno nijednu informaciju koju smo tražili", dodala je premijerka.

Brnabić je navela da su postojali pokušaji političkih optužnica koje su se, kako kaže, završile time da je na kraju optužena sekretarica.

Prema njenoj ocjeni, to govori o ozbiljnostri istrage u Prištini i njihovim namjerama.

"Da je Prištini bilo u interesu da nađe počinioca i nalogodavce, svakako bi i današnji epilog bio drugačiji", poručila je Brnabićeva.

Pomenu je prisustvovala i supruga ubijenog Ivanovića Milena sa sinom, koja je izrazila žaljenje što se i poslije tri giodine ne znaju imena prije svega nalogodavaca, a onda i ubica lidera GI Sloboda, demokratija, pravda.

Ona je rekla da vjeruje u istinu i pravdu i da se nada da će sljedeće godije "u ovo vreme na istom mestu imati nekih novih informacija".

Pomenu su prisustvovali i direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković, predsjednik Udruženja ubijenih i kidnapovanioh sa KiM Simo Spasić i veliki broj građana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije