Ex -Yu

Oglasio se direktor bolnice u Čakovcu: Prvorođeno dijete jeste romsko

Oglasio se direktor bolnice u Čakovcu: Prvorođeno dijete jeste romsko
Foto: Facebook | Oglasio se direktor bolnice u Čakovcu: Prvorođeno dijete jeste romsko

ZAGREB - Nakon što su mediji prenijeli da je bolnica u Čakovcu u Hrvatskoj prikrila da je romsko dijete prvorođeno u ovoj godini, stiglo je izvinjenje direktora bolnice.

Direktor tvrdi da je u pitanju nenamjerna greška.

Direktor bolnice u Čakovcu Tomislav Novinščak je izjavio da se dogodila "komunikacijska greška", zbog koje su iz bolnice županiji dali pogrešnu informacije o tome koja je beba prva rođena u 2020. godini.


Povezana vijest:

U Međimurju prikrili da je romsko dijete prvo rođeno u 2020. 


"Jako mi je žao, kao direktoru, da se dogodila takva greška. Bolnica i zdravstveni sistem jako su veliki i za sve mogu preuzeti odgovornost, ali ne mogu pristati na to da se vrši bilo kakva diskriminacija. Brinemo za sve naše stanovnike svakodnevno i jako mi je žao zbog toga što se dogodilo. Mislim da je ljudski da se radi i da se događaju greške, ali i da se izvini, kao što smo učinili", rekao je za hrvatski "N1" Novinščak.

On je rekao da je razgovarao sa majkom, kojoj je to šesto dijete, i da je ona rekla da razumije da se takve stvari događaju.

Saborski poslanik romske nacionalne manjine u Hrvatskoj, Veljko Kajtazi, objavio je da je županijska bolnica u Čakovcu, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenice i obmanula javnost o prvorođenom djetetu ove godine u toj županiji.

On je naveo da su ignorisali romsko dijete koje je prvo rođeno kao i da su u medijima i na zvaničnoj Facebook stranici župana objavili fotografije župana, roditelja i djeteta rođenog kasnije istog dana, prenoo je hrvatski portal "Index".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije