Ex -Yu

"One koje nismo mogli da vidimo ni iza zatamnjenih stakala, sada vidimo iza rešetaka"

"One koje nismo mogli da vidimo ni iza zatamnjenih stakala, sada vidimo iza rešetaka"
Foto: Facebook | "One koje nismo mogli da vidimo ni iza zatamnjenih stakala, sada vidimo iza rešetaka"

PODGORICA - Advokat Mitar Šušić kazao je da sve ovo što se događa posljednjih dana u crnogorskom pravosuđu nije ništa novo, niti neočekivano.

Na pitanje ima li lijeka, Šušić odgovara da za sve ima lijeka ako postoje ljudi koji su spremni da se uhvate u koštac prvo sa dijagnozom, a potom i ozbiljnom terpaijom.

“Trenutno ne vidim da postoji spremnost u društvu za ozbiljno restrukturiranje tih pravosudnih struktura”, ocijenio je.

Kako je istakao, sve ovo što se dešava posljednjih dana nije ništa novo i građani su latentno bili svjesni da se sve to događa.

“Sada smo došli do toga da ugledne, po funkciji ugledne, sudije optužuju jedne druge za korupciju, daju izjave da su uvjereni da je onaj drugi koji je imao drugačiji stav u nekom postupku primio pare za to”, naveo je Šušić.

On je kazao da je bilo teško, a i sad je, odvojiti gdje se završava mafija, a počinje država i obrnuto.

Smatra da je sudstvo potpuno odnarođeno u ovom trenutku.Kako je istakao, došli smo da situacije da možemo konačno da osjetimo malo pravde.

“One koje nismo mogli da vidimo ni iza zatamnjenih stakala – sada možemo vidjeti iza rešetaka. Ali pristup je bio previše diletantski, trebalo se mnogo ozbiljnije sa tim suočiti da ona strana koju optužujemo ne bi izašla kao pobjednik zbog procesnih nedostataka”, naglasio je on, a prenosi Borba.me.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije