Ex -Yu

Orešković tvrdi da je Kitarović plagirala njen plan za Hrvatsku

Orešković tvrdi da je Kitarović plagirala njen plan za Hrvatsku
Foto: HRT | Orešković tvrdi da je Kitarović plagirala njen plan za Hrvatsku

ZAGREB - Bivša predsjednica Komisije za odlučivanje o sukobu interesa i predsjednički kandidat, Dalija Orešković, tvrdi da je aktualna predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović plagirala koncept njenog predsedničkog programa.

Orešković je na svom Facebooku nalogu objavila video, koji, kako tvrdi, to dokazuje.

"Ono što je Kolinda Grabar Kitarović do sada najavila kao svoj program plagijat je mog Plana za Hrvatsku. Doduše, nije plagirala delove koji bi zaista udarili u korupcijske temelje HDZ-a, ali to od nje ni ne očekujemo", stoji u poruci Oreškovićeve objavljenoj uz video.

Portal Index.hr podsjeća da je Orešković prošle sedmice izjavila da je ona "jedini kandidat koji ima ne samo program, nego i konkretan plan kako taj program provesti u djelo".

"Moram reći da je Kolinda Grabar-Kitarović doslovno plagirala kompletan koncept mog predsjedničkog programa. Tu se ne radi samo o antikorupciji, tu se radi i o razradi ovlašćenja iz Ustava, zaštiti redovnom i razrađenom djelovanju i o stabilnosti državne vlasti. Takođe, i razrada načina sukreiranja spoljne politike. Sve su to moje ideje", tvrdi Orešković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije