Ex -Yu

Oteta djevojčica nije htjela kući zbog bijede

Oteta djevojčica nije htjela kući zbog bijede
Foto: N.N. | Oteta djevojčica nije htjela kući zbog bijede

Atila Tot (56), koji je osumnjičen za pokušaj otmice devetogodišnje Erike Čordaš iz Sente, navodno je, poslije hapšenja, izjavio policiji da nije htio da povrijedi djevojčicu i da ona nije htjela da se vrati kući zbog bijede koja je tamo čeka.

Prema saznanjima, Tot je nedavno odslužio kaznu od četiri godine zatvora za silovanje i višestruki je povratnik i za druga krivična djela. Na svu sreću, do tragedije nije došlo, dijete je u nedelju, poslije 24 sata od nestanka pronađeno, a Totu je određen pritvor od 48 sati poslije čega će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Subotici.

"Još se ne znaju svi detalji, ali djevojčica i beskućnik su najvjerovatnije lutali Sentom i prespavali u jednoj kući kod željezničke stanice", saznaju Novosti od izvora bliskog istrazi.

"Prava je sreća što se detetu ništa nije dogodilo, jer je čovjek povratnik iz zatvora, čak je osuđen i za krivično djelo silovanje. Poslije saslušanja znaće se koje su zaista bile njegove namjere sa djevojčicom", navode izvori.

Djevojčica i njena dva starija brata su, kako saznaju “Novosti”, odranije smješteni u dve hraniteljske porodice i minulog vikenda bili su na viđenju kod oca Šandora Čordaša u njihovom domu na salašu na obodu Sente. Slučajno ili ne, beskućnik je u petak došao u njihov trošni dom i zatražio prenoćište, što mu je domaćin i dozvolio, ne mareći što su mu tu i djeca. Djevojčica se, navodno, u subotu ujutru žalila da je gladna, te ju je otac pustio da ode sa Totom da nađu hranu.

"Došao je kod nas na salaš i pitao da prenoći i mi smo ga pustili", kazao nam je u nedelju Šandor Čordaš.

"U subotu oko 11 časova zamolio me je je da sa malom ode po neku hranu i ja sam im to dozvolio, ali kada je počeo da pada mrak, a njih dvoje se nisu vraćali, uplašio sam se i prijavio policiji nestanak djetet", navodi izvor.

Saznanje da je dijete nestalo sa osuđenim silovateljem uznemirilo je i diglo na noge policiju i službenike Centra za socijalni rad. Potez oca smatra se veoma neodgovornim i viđanje djece će se ubuduće odvijati u strogo kontrolisanim uslovima.

Na rubu siromaštva

Porodica Čordaš živi u izuzetno teškim socijalnim uslovima, na rubu siromaštva i u okruženju nedostojnom čovjeka. Djecu je majka napustila još ranije, a dok nisu smješteni u hraniteljske porodice o njima se brinuo otac.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije