Ex -Yu

Otkazana organizacija dočeka pravoslavne Nove godine u Podgorici

Otkazana organizacija dočeka pravoslavne Nove godine u Podgorici
Foto: portalanalitika.me/Arhiva | Otkazana organizacija dočeka pravoslavne Nove godine u Podgorici

PODGORICA - Srpska kuća u Podgorici otkazala je organizaciju pravoslavne Nove godine ispred zgrade Skupštine Crne Gore 13. januara, saopštio je izvršni direktor Srpske kuće Emilo Labudović.

On je naveo da Srpska kuća neće organizovati doček poštujući preporuku Svetog sinoda Srpske pravoslavne crkve (SPC) da se izbjegne svaki vid politizacije molebana i litija koje predvode vladike, te uzimajući u obzir najave da će crnogorske vlasti to okupljanje zloupotrijebiti i izazvati nerede, o čemu već pišu mediji u okruženju.

Labudović ističe da otkazivanjem ove proslave ni na koji način ne može biti ugrožena sabornost i odlučnost sveštenstva, monaštva i vjerujećeg naroda SPC da istraje u masovnim okupljanjima do povlačenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Na ovaj način ostavljamo dovoljno vremena i prostora da neko od onih za koje naši protivnici ne mogu reći da politizuju ova dešavanja, eventualno zakaže takav skup", navodi Labudović.

On smatra da bi se na taj način izbjegao svaki vid mogućih zloupotreba i manipulacija koje bi mogle unijeti nepotrebnu konfuziju i ugroziti sabornost pravoslavnog naroda u nastojanju da se odupre otimačini svetinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije