Ex -Yu

Otvara se još jedna privremena kovid bolnica u Srbiji

Otvara se još jedna privremena kovid bolnica u Srbiji
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije | Otvara se još jedna privremena kovid bolnica u Srbiji

ČAČAK --Vlada Srbije donijela je odluku da se Sportska hala Atenica u Čačku otvori kao privremeni objekat za smještaj i liječenje lica oboljelih od zarazne bolesti kovid 19.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, medicinska sredstva, lijekove, sanitetski materijal i drugu neophodnu medicinsku opremu i zaštitna sredstva za privremenu bolnicu obezbijediće Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Na sjednici je donijeta i odluka da se uputi donacija Vladi Republike Srpske u vidu 10.000 PCR testova sa pratećim materijalima, za borbu protiv zarazne bolesti kovid 19.

Dodaje se da je usvojena Uredba o sadržaju, načinu izrade i obavezama subjekata u vezi sa izradom procjene rizika od katastrofa i planova zaštite i spasavanja.

"Primjenom tog dokumenta obezbijediće se neophodan nivo standardizovanih pristupa u formulisnju sadržaja, načinu izrade i primeni metodoloških pravila prilikom izrade svih procena rizika i planova zaštite i spasavanja", navodi se.

Dodaje se da privredna društva i druga pravna lica, koja su od posebnog značaja za privredu a imaju organizacione cjeline, predstavljaju objekte kritične infrastrukture, u obavezi su da izrađuju procenu i plan, što će obezbijediti njihovo efikasno funkcionisanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije