Ex -Yu

"Pacijenti u mnogo težem stanju nego ranije"

"Pacijenti u mnogo težem stanju nego ranije"
Foto: Tanjug/AP/Arhiva/Ilustracija | "Pacijenti u mnogo težem stanju nego ranije"

BEOGRAD - Direktor Instituta za ortopediju "Banjica", profesor Zoran Baščarević, rekao je da su svi kovid pacijenti koji se sada primaju u tu ustanovu u mnogo težem stanju i imaju težu kliničku sliku nego što je to bio slučaj ranije i da je svima potrebna kiseonička potpora.

Baščarević je za RTS rekao da su u julu intenzivnu terapiju popunili za pet dana, a sada za šest sati.

"Na odjeljenjima su gotovo svi za poluintenzivnu negu, svi su na visokim koncentracijama kiseonika. Doktori i sestre se bore za njih svaki trenutak. Mnogo je teže sad nego ranije", ističe Baščarević.

On navodi da je i dalje najveći pritisak na beogradski kovid sistem.

U posljednja 24 sata bilo je oko 6.500 pregleda, od toga prvih 3.500, dok je Institut "Banjica" juče primio 47 pacijenata, kazao je Baščarević.

Kako navodi, na Institutu je na odjeljenja smješteno 30 pacijenata, dok je 17 na intenzivnoj terapiji, što je maksimum, a svi pacijenti se nalaze u teškom stanju i svi su na kiseoniku, ne samo na odjeljenju intenzivne njege.

Baščarević je rekao da je na Institutu otvoreno još jedno odjeljenje i još jedan dio odjeljenja za intenzivnu njegu, zahvaljujući desetoro internista koji su došli sa Instituta "Dedinje".

On je rekao da se očekuje još sedam internista, pa će na toj klinici, koja je ponovo u kovid sistemu, moći da se otvori još jedno odjeljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije