Ex -Yu

Palmer: Crna Gora i Srbija treba da razgovaraju

Palmer: Crna Gora i Srbija treba da razgovaraju
Foto: Arhiva | Palmer: Crna Gora i Srbija treba da razgovaraju

VAŠINGTON - Najvažnija poruka je da Srbija i Crna Gora treba da razgovaraju, vlade treba da komuniciraju i treba da postoje otvoreni kanali komunikacije, rekao je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za zapadni Balkan Metju Palmer povodom odluke Podgorice da se Srbija ne nađe na listi zemalja čiji građani mogu da uđu u Crnu Goru i reakcije Beograda.

 

Palmer je za glas Amerike rekao da Crna Gora ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju i postoji epidemiološka komponenta u procesu donošenja te odluke, ali dodaje da treba i "pažljivo da razmotre kako bi to moglo da utiče na odnose sa važnim sushedom, kako će uticati na ljetnu turisticku sezonu s obzirom na važnu ulogu srpskih turista u crnogorskoj ekonomiji".

"Znači, ima prostora za razgovor, koji treba da bude otvoren, transparentan, da se vodi mirno i koji identifikuje put napred, koji je u korist svih. Srbija i Crna Gora će vječno biti susjedi i treba da nađu način da riješavaju ta pitanja u partnerskom odnosu", zaključio je Palmer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije