Ex -Yu

Pas nanjušio švercera u Zagrebu, zaplijenili preko 600 šteka cigareta

Pas nanjušio švercera u Zagrebu, zaplijenili preko 600 šteka cigareta
Foto: Carinska uprava Hrvatske | Pas nanjušio švercera u Zagrebu, zaplijenili preko 600 šteka cigareta

ZAGREB - ​Sprovodeći pojačane mjere nadzora 29. novembra u Zagrebu, carinski službenici su uz pomoć službenog psa Bele, utvrdili da hrvatski državljani, recidivisti u počinjenju prekršajnih i kaznenih djela, nude na prodaju duvanske proizvode na prostoru gradske tržnice. Duvan i cigarete namijenjene nezakonitoj prodaji dovoze iz garažnog prostora i skladišta na zagrebačku tržnicu, javlja hrvatska Carinska uprava.

"Pregledom štandova na tržnici i vozila te pretragom garažnog prostora carinski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 123.800 komada (619 šteka/6190 paketića) raznih vrsta cigareta i 211.50 kilograma sitno rezanog duvana bez duvanskih markica Ministarstva fisija RH", navode. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Nedozvoljena trgovina", protiv troje osumnjičenih Služba za mobilne jedinice Zagreb će nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu podnijeti kaznenu prijavu, a nadležnoj carinskoj kancelariji zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od  42.223,03 evra.

"Pronađeni duvanski proizvodi su oduzeti, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeta su i dva lična vozila korištena za nezakonit prevoz duvanskih proizvoda" javlja carina, prenose "24Sata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije