Ex -Yu

Patrijarh Porfirije primio apostolskog nuncija Slucijana Surijanija

Patrijarh Porfirije primio apostolskog nuncija Slucijana Surijanija
Foto: SPC | Patrijarh Porfirije primio apostolskog nuncija Slucijana Surijanija

BEOGRAD - Patrijarh Porfirije danas je u Patrijaršijskoj rezidenciji primio nadbiskupa Lučijana Surijanija, apostolskog nuncija u Srbiji i poželio mu dobrodošlicu, te zahvalio na prisustvu ustoličenju u tron poglavara SPC.

Zahvaljujući na prijemu i gostoprimstvu koje uživa u Srbiji, nadbiskup Surijani je patrijarhu uručio čestitku i poklon pape Franje.

Patrijarh je zamolio apostolskog nuncija da papi prenese njegovu blagodarnost na čestitkama i dobrim željama, a posebno na spremnosti da po različitim pitanjima otvara, podrži i neguje dijalog sa Pravoslavnom crkvom u cjelini, kao i sa SPC.

Sagovornici su se saglasili da jednaki izazovi i iskušenja koji su prijetnja ne samo vrijednostima koje su u temelju današnje Evrope i svijeta, nego i ljudskom dostojanstvu, stoje pred svim hrišćanima i da kao takvi zahtijevaju sagledavanja, promišljanja i pregnuća svih.

Prijemu su prisustvovali vikarni episkop remezijanski Stefan, sekretar Apostolske nuncijature don Aleksandar Ninković i šef Kabineta patrijarha srpskog đakon Aleksandar Praščević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije