Ex -Yu

Peđa Grbin novi lider najuticajnije opozicione stranke u Hrvatskoj

Peđa Grbin novi lider najuticajnije opozicione stranke u Hrvatskoj
Foto: sdp.hr | Peđa Grbin novi lider najuticajnije opozicione stranke u Hrvatskoj

ZAGREB - Peđa Grbin četvrti je po redu predsjednik najuticajnije opozicione Socjaldemokratske partije (SDP) u Hrvatskoj, koji je na toj poziciji zamijenio Davora Bernardića.

Nakon proglašenja rezultata drugog kruga unutarstranačkih izbora, Grbin je pozvao na zajedništvo u stranci godinama razjedinjenoj unutrašnjim sukobima.

Grbin je poručio da će SDP, bez obzira na to kako je ko glasao, biti jedinstven i raditi za buduvhnost Hrvatske.

Osnivač SDP-a je bio Ivica Račan, naslijedio ga je na liderskoj poziciji aktuelni predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, a njega Davor Bernardić.

"Biti predsjednik SDP-a znači ogromnu čast i odgovornost i biti na čelu građanske i lijeve Hrvatske i onih progresivnih opcija koji su našu zemlju uvijek gonile napred. SDP je uvijek bio i biće takva stranka", poručio je Grbin, nakon izbora za predsjednika SDP-a.

Rekao je da želi da SDP u Hrvatskoj vodi jasnu politiku koja će se brinuti samo o jednom, a to su "stvarni problemi naših sugrađana i načini na koje ćemo ih rješavati".

"Ne želim politiku konflikta i sukoba, u kojoj se prepucavamo i svađamo, želim politiku u kojoj stvaramo”, naglasio je Grbin, prenijela je zagrebačka N1 tv.

Izbori u SDP-u su sprovedeni nakon izbornog poraza na parlamentarnim izborima i ostavke Bernardića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije