Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Penzioner zbog golubova nožem krenuo na mladog komšiju

Penzioner zbog golubova nožem krenuo na mladog komšiju
Foto: N.N. | Ilustracija
N.N.

Hranjenje golubova nekima je užitak i rutina, a nekima iritantna navika koja ide na živce, pa neretko izbiju svađe. Jedan takav slučaj zabilježila je policija u Šibeniku kad su se dvojica komšija posvađala oko hranjenja golubova, pa je u jednom trenutku između njih došlo i do fizičkog obračuna koji je rezultirao pokušajem ubistva.

Epilog te "golubije" balade je i nedavna optužnica Županijskog državnog tužilaštva protiv 73-godišnjeg Šibenčanina, piše Jutarnji List.

Sve je počelo još 15. oktobra prošle godine kad je vremešnom penzioneru na njegovo dobročinstvo prema golubovima prigovorio 24-godišnji komšija.

S obzirom na to da to nije bio prvi put da mladiću smeta neuredno hranjenje ptica pod njegovim prozorom, ali i jer se mrvice hljeba razlete i po prozorskoj dasci po kojoj onda golubovi ostavljaju izmet, 24-godišnjaku je oko 10 sati kobnog dana pukao film pa je odlučio da uzvrati potez tako što je ispred vrata stana komšije penzionera ostavio sakupljene mrvice. Međutim, taj potez je odmah izazvao bijes starijeg komšije, koji je mladića dočekao s kuhinjskim nožem u desnoj ruci i uzvikivao mu salve uvreda i prijetnji.

Za šibensko tužiteljstvo dalji potez penzionera je okarakterisan kao pokušaj ubistva. Naime, penzioner je "s ciljem da usmrti komšiju zakoračio prema njemu i nožem zamahnuo kako bi ga ubo u stomak, ali kako se mladić naglo izmaka i izbjegao ubod, 73-godišnjak je svejedno uspio da ga dokači nožem.

Dvaput je, naime, još uspio da zamahne prema stomaku mladića, a kako nije uspio povlačenjem da izbjegne napad, mladić je zadobio posjekotinu na lijevoj podlaktici.

Mladiću, koji je pobjegao glavom bez obzira, zadobijene povrede okarakterisane su kao lakše, a ljubitelj golubova je ubrzo uhapšen i odveden u stanicu.

Na snazi su trenutno mjere opreza - zabrane približavanja i uspostavljanja veze s mlađim komšijom koji je pukom srećom izbjegao ozbiljnije povrede.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije