Ex -Yu

Petković: Metak ispaljen u Sofronijevića bio namijenjen srpskom narodu

Petković: Metak ispaljen u Sofronijevića bio namijenjen srpskom narodu
Foto: kim.gov.rs | Petković: Metak ispaljen u Sofronijevića bio namijenjen srpskom narodu

BEOGRAD - Metak ispaljen u Srećka Sofronijevića bio je namijenjen srpskom narodu, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je u Urgentnom centru posjetio tog kosovskog Srbina, teško ranjenog prošle nedjelje prilikom upada specijalne jednice kosovske policije na sjever pokrajine.

"Zato s pravom mogu da kažem da je Srećko Sofronijević simbol stradanja srpskog naroda od sveg terora koji doživljava naš narod", rekao je Petković novinarima poslije razgovora sa Sofronijevićem.

On je dodao da Sofronijevića ne bole rane, već teror koji se, kako je rekao, svakodnevno od strane Prištine vrši nad Srbima, i južno, i sjeverno od Ibra.

"Srećko Sofronijević je hrabar čovek, otac dvoje dece, on je pogođen ispred svoje kuće u Rudaru. A zbog čega? Samo zato što nosi srpsko ime i prezime", istakao je Petković.

On je dodao da je Sofronijeviću prenio pozdrave predsjednika Aleksandra Vučića koji, kako je naveo, svakodnevno brine kako je Srećko, i kako je njegova porodica.

Petković je, takođe, poručio i dijelu međunarodne zajednice koji je, kako je rekao, podržao Aljbina Kurtija u njegovoj suludoj namjeri da osvaja sjever KiM, da se "dobro zagleda u rane Srećka Sofronijevića".

"Ovako nešto nikada ne treba da se ponovi. Rane Srećka Sofronijevića govore o tome koliko je srpski narod žrtva na KIM, ali govore i o tome kako je odlučan naš narod na KiM da pobedi život", rekao je Petković.

Sofronijević je trenutno stabilnog stanja, nema znake infekcije i njegov oporavak ide dobrim tokom.

On je ranjen prošle nedjelje na Kosovu i Metohiji, prilikom upada jedinica Rosu na sjever pokrajine, a u ponedjeljak je iz Kosovske Mitrovice prebačen u Urgentni centar u Beogradu, zbog mogućih postoperativnih komplikacija.

Sofronijević je bio primljen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici 13. oktobra sa teškom prostrelnom ranom u leđa, prijelomom lopatice i rebara, a metak je prošao pored vitalnih krvnih sudova na vratu. Istog dana hitno operisan, a potom zbrinut na odjeljenju intenzivne nege te ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije