Ex -Yu

Petković: Viola fon Kramon od Srba sa KiM pokušala da napravi legitimne mete

Petković: Viola fon Kramon od Srba sa KiM pokušala da napravi legitimne mete
Foto: Tanjug/AP | Petković: Viola fon Kramon od Srba sa KiM pokušala da napravi legitimne mete

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da je "neskrivena albanska lobistkinja" Viola fon Kramon pokušala sinoć da od Srba sa Kosova i Metohije napravi legitimne mete u koje je dozvoljeno pucati.

"U svom opasnom pohodu relativizacije nasilja Prištine i Aljbina Kurtija nad golorukim srpskim narodom na severu pokrajine, ovoga puta prevršila je svaku meru, optužujući Srbe da su krivi što je u njih ispaljeno više od 100 bojevih metaka i nebrojeno patrona suzavaca i šok bombi", kaže Petković, a navodi se u saopštenu Kancelarije.

Petković se pita da li je i Srećko Sofronijević kriv što je dobio metak dok je pokušavao da zaštiti suprugu i svoje dvoje djece.

"Da li su to evropske vrednosti za koje se ona zalaže. Da se gospođa Fon Kramon istinski zalaže za evropske vrednosti, pažljivo bi saslušala poruke šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja koji je otvoreno osudio jednostrane nasilne akcije Prištine i naveo da one nisu bile koordinisane", istakao je Petković.

Petković, međutim ocjenjuje, da je nakon sinoćnje izjave više nego očigledno da se šef Viole fon Kramon ne nalazi u Briselu, već u Prištini, pa bi, poručuje, najpoštenije bilo da skine masku nekakvog evropskog predstavnika i lažno se ne predstavlja.

Izvjestiteljka EP za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je sinoć da je akcija kosovske policije u kojoj su korišaeni suzavac i šok bombe i teško ranjen 36-godišnji Sreako Sofronijevia sprovedena samo na sjeveru Kosova i da je dobro što se kosovska vlada uhvatila u koštac sa tim, jer, kako je navela, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala oduvijek je bila zahtjev EU.

"KFOR je bio obaviješten i druge snage i jasno je da nije bilo sumnje da je to potrebno", rekla je Fon Kramon u izjavi za N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije