Ex -Yu

Petković pozvao raseljene sa Kosmeta da glasaju za Srpsku listu

Petković pozvao raseljene sa Kosmeta da glasaju za Srpsku listu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Petković pozvao raseljene sa Kosmeta da glasaju za Srpsku listu

​BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je raseljene sa Kosova i Metohije da izađu na lokalne izbore u nedjelju, 17. oktobra, glasaju za Srpsku listu i doprinesu da se sačuva svih deset srpskih sredina, koje su zalog za formiranje zajednice srpskih opština (ZSO).

"Važno je da pobede kandidati Srpske liste, jer je samo Srpska lista ta koja ima punu podršku Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i predstavlja pupčanu vrpcu između našeg naroda na Kosovu i Metohiji i našeg naroda u centralnoj Srbiji", rekao je Petković.

On je istakao da je samo Srpska lista garant da se nastavi investicioni ciklus na Kosovu i Metohiji, da se grade novi vrtići i bolnice, novi putevi i škole, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je naglasio da Srbi, u vrijeme kada vlasti u Prištini predvođeni premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem kidišu na srpske sredine, treba da pruže poruku jedinstva i ne daju ni mrvu onog što im pripada.

"Treba da se izborimo da uđemo u sve one institucije koje nam pripadaju i da kroz institucije branimo naše postojanje i naš ostanak i opstanak", zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije