Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Petkoviću zabranjen ulazak na KiM

Petkoviću zabranjen ulazak na KiM
Foto: Tanjug | Petkoviću zabranjen ulazak na KiM
Srna

BEOGRAD - Direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću Priština je rano jutros odbila zahtjev za ulazak na Kosmet, čime je onemogućen da posjeti poplavljena područja u srpskim sredinama i da ugroženim domaćinstvima uruči humanitarnu pomoć.

Petković je ocijenio da je očigledno da je predizborna kampanja u Prištini počela i prije zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Postupak albanskih političara govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi", naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da EU nije u stanju da obezbijedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

"Ne želimo da na bilo koji način učestvujemo u pojačavanju tenzija u pokrajini, jer se takva atmosfera uvek prelije preko leđa našeg naroda, ali u jedno svi mogu da budu uvereni - niko ne može da nas zaustavi da pomognemo svom narodu", poručio je Petković.

On je naveo da će pomoć države Srbije i Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju stići do Srba koji su ugroženi poplavama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije