Ex -Yu

Pijan vozio suprtnom stranom 187 km/h

Pijan vozio suprtnom stranom 187 km/h
Foto: Wikimedia Commons / Ilustracije | Pijan vozio suprtnom stranom 187 km/h

Policijski presretač uhvatio je bahatog vozača koji je pod dejstvom alkohola vozio 187 km/h i to suprotnom stranom na "cesti broj 2" između Subotice Podravske i Cvetkovca.

Sve se dogodilo sinoć oko 22.45 sati kada je presretač kontrolisao poštovanje saobraćajnih pravila na ovom dijelu puta.

Vozač je zatečen kako upravlja automobilom pod uticajem alkohola od 1,52 promila, i pri tome kršio odredbe o strani kretanja vozila, odnosno svojim vozilom prelazio na suprotnu saobraćajnu traku, objavila je policija.

Utvrđeno je da se uprkos ograničenju od  60 kilometara na sat, kretao brzinom od 173 km/h (koja umanjena za sigurnosnu razliku iznosi 155,7 kilometara na sat), dok se na otvorenom dijelu pomenutog puta, gdje je brzina ograničena na 90 kilometara na sat, kretao brzinom od 187 kilometara na sat (koja umanjena za sigurnosnu razliku iznosi 168,3 kilometara na sat).

Vozač je uhapšen i protiv njega je na Prekršajnom odjeljenju Opštinskog suda u Koprivnici proveden hitni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 25.600 kuna (oko 6.600 maraka). Vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 15 mjeseci.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije