Ex -Yu

Pismo Makrona Vučiću: Potvrđujem posjetu Srbiji

Pismo Makrona Vučiću: Potvrđujem posjetu Srbiji
Foto: N.N. | Pismo Makrona Vučiću: Potvrđujem posjetu Srbiji

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo predsjednika Francuske Emanuela Makrona u kojem Makron potvrduje će posjetiti Srbiju.

U pismu, Makron ističe da su odnosi između dvije zemlje su zasnovani na prijateljskim, davnašnjim i dubokim vezama koje posebno obilježava bratstvo po oružju koje je ujedinilo dva naroda tokom Prvog svjetskog rata i koje je učvrstilo njihovo prijateljstvo.

"Srbija je danas jedan važan strateški partner Francuske. Francuska sa postojanošću podržava približavanje Vaše zemlje sa Evropskom unijom koja ostaje suštinski stožer za stabilnost i ekonomski razvoj našeg kontinenta. Vaša Vlada je ovih posljednjih godina radila sa odlučnošću na jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana i na njegovom ekonomskom razvoju, a to djelovanje želim da pozdravim", poručio je Makron.

Pored kvaliteta naših političkih odnosa, naši ekonomski odnosi su nedavno ojačali, a to je znak interesovanja francuskih preduzeća za srpsko tržište i za perspektive ekonomskog rasta Srbije, konstatovao je Makron, navodi se u saopštenju Pres službe predsjednika Srbije.

"Po tom pitanju, želim da privučem Vašu pažnju na kvalitet francuske ponude u sektoru infrastrukture, posebno urbane i aerodromske i u oblasti energetike. Više francuskih preduzeća su pozicionirana za velike ugovore u Srbiji u tim oblastima", ističe on.

Predsjednik Francuke podsjeća da je imao "veliko zadovoljstvo" da sa Vučićem razgovara na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru mjesecu.

"Tokom našeg razgovora, izneli ste mogućnost da ja posjetim Vašu zemlju u 2018, veoma značajnoj godini za obilježavanje našeg savezništva u prvom svjetskom sukobu. Veoma sam Vam zahvalan na ovom pozivu i potvrđujem Vam svoju nameru da dođem u posetu Srbiji čim budem imao priliku za to“, zaključio je Makron.

Makron i Vučić će večeras razgovarati u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije