Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Pismo episkopa Irineja o SPC u Crnoj Gori stiglo do Trampa

Pismo episkopa Irineja o SPC u Crnoj Gori stiglo do Trampa
Foto: Srna | Pismo episkopa Irineja o SPC u Crnoj Gori stiglo do Trampa
Tanjug

VAŠINGTON - Episkop istočnoamericki Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej kaže da je pismo koje je uputio predsjedniku SAD povodom Zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori i dešavanja u toj zemlji stiglo do Donalda Trampa.

"Primio sam povratnu informaciju iz Bijele kuće da je sadržaj pisma prenet predsjedniku Trampu, tako da znam da je došlo do njega“, rekao je episkop Irinej za Sputnjik.

On je u pismu pozvao Trampa da kod vlade Crne Gore interveniše da "pod hitno prestanu i odustanu od progonstva koje činie po vjerskoj osnovi, i od oduzimanja, vijekova starih, bogomolja" SPC-a u toj zemlji.

"Želimo privoljeti Vašu hitnu pažnju na oštru zloupotrebu vjerskih sloboda i prava na posjed imovine u Republici Crnoj Gori. Nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, došlo je do brutalnog sukoba s miroljubivim hrišćanskim pravoslavnim demonstranatima, koji su samo željeli da zaštite svoje svetinje od nasilnog otimanja", naveo je episkop Irinej u pismu predsjedniku SAD.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije