Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Pismo episkopa Irineja o SPC u Crnoj Gori stiglo do Trampa

Pismo episkopa Irineja o SPC u Crnoj Gori stiglo do Trampa
Foto: Srna | Pismo episkopa Irineja o SPC u Crnoj Gori stiglo do Trampa
Tanjug

VAŠINGTON - Episkop istočnoamericki Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej kaže da je pismo koje je uputio predsjedniku SAD povodom Zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori i dešavanja u toj zemlji stiglo do Donalda Trampa.

"Primio sam povratnu informaciju iz Bijele kuće da je sadržaj pisma prenet predsjedniku Trampu, tako da znam da je došlo do njega“, rekao je episkop Irinej za Sputnjik.

On je u pismu pozvao Trampa da kod vlade Crne Gore interveniše da "pod hitno prestanu i odustanu od progonstva koje činie po vjerskoj osnovi, i od oduzimanja, vijekova starih, bogomolja" SPC-a u toj zemlji.

"Želimo privoljeti Vašu hitnu pažnju na oštru zloupotrebu vjerskih sloboda i prava na posjed imovine u Republici Crnoj Gori. Nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, došlo je do brutalnog sukoba s miroljubivim hrišćanskim pravoslavnim demonstranatima, koji su samo željeli da zaštite svoje svetinje od nasilnog otimanja", naveo je episkop Irinej u pismu predsjedniku SAD.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije