Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Plaža na Korčuli zagađena fekalnim vodama, kupanje se ne preporučuje

Plaža na Korčuli zagađena fekalnim vodama, kupanje se ne preporučuje
Foto: N.N. | Plaža na Korčuli zagađena fekalnim vodama, kupanje se ne preporučuje
N.N.

Na plaži Prižbi na Korčuli došlo je do onečišćenja mora fekalnim vodama te iz Dubrovačko-neretvanske županije upozoravaju kako se do daljnjeg ne preporučuje kupanje, javlja Dalmatinski portal.

O onečišćenju je obaviještena i Inspekcija zaštite okoline i ostale inspekcije.

"Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 3. juna 2020., tijekom drugog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2020. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Prižba na Korčuli, uzorkovanog 1. juna 2020. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološke pokazatelje intestinalni enterokok i Escherichia coli",  saopštili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, a o onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

"S obzirom na to da uzorci mora na plaži Prižba na Korčuli, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti", zaključili su iz Županije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije