Ex -Yu

Plenković: Profitiranje na zemljotresu i epidemiji neće proći

Plenković: Profitiranje na zemljotresu i epidemiji neće proći
Foto: Tanjug | Plenković: Profitiranje na zemljotresu i epidemiji neće proći

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković apelovao je danas na trgovce da ne dižu cijene proizvoda, odnosno ne koriste krizu izazvanu epidemijom virusa korona i zemljotres u Zagrebu za profitiranje i poručio da im to neće proći.

On je, poslije sastanka članova Vlade i članova Nacionalnog štaba civilne zaštite podsjetio na nedavnu odluku Vlade da se cijene određenih proizvoda vrate na nivo od 30. januara i još jednom uputio apel svima da "ne koriste dvije krize za profitiranje, za nešto što ne dolazi u obzir", prenosi Hina.

"Državni inspektorat, ministarstva, svi će voditi računa da onima koji nepotrebno dižu cijene proizvoda to jednostavno neće proći. Ne dolazi u obzir da neko u krizi zarađuje više nego što je to normalno", rekao je Plenković.

Plenković je apelovao ponovo na građane da budu maksimalno odgovorni, drže razmak i vode računa jedni o drugima, jer će se samo disciplinom i odgovornim ponašanjem, praćenjem uputstava štaba i ljekara, smanjiti broj zaraženih i dinamika širenja zaraze.

"Budući da se obavlja više testova nego do sada, može se očekivati da će biti veći broj zaraženih, dakle pozitivnih", rekao je Plenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije