Ex -Yu

Plenković o protestima protiv kovid mjera: Mahnuo sam im

Plenković o protestima protiv kovid mjera: Mahnuo sam im
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL | Plenković o protestima protiv kovid mjera: Mahnuo sam im
Tanjug

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas u Osijeku, komentarišući proteste protiv kovid potvrda, da je dobro protestovati, ali da se situacija u vezi s kovid potvrdama mora svesti na činjenice, jer se ne uvodi obavezna vakcinacija.

On je dodao i da je mahnuo demonstrantima koji su bili okupljeni ispred HNK, prenijela je Hina.

Plenković je učestvovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Osijeka povodom obulježavanja Dana grada, a pred zgradom osječkog HNK bili su oni koji se protive kovid mjerama.

"Mahnuo sam im, pozdravio sam ih. Živimo u demokratiji, protestovati je dobro, naravno da postoje teme oko kojih se ne možemo svi saglasiti, ali ono što je važno da stvar u vezi s kovid potvrdama svedemo na činjenice - nemamo obaveznu vakcinaciju niti to namjeravamo da uvedemo u ovoj fazi", rekao je Plenković u izjavi za novinare.

Kovid potvrde omogućuju ljudima koji iz ovog ili onog razloga, nekada i zdravstvenog, ne žele ili ne smiju da se vakcinišu, da se testiraju i tako normalno funkcionišu i dolaze u sve prostorije na koje se režim kovid potvrda odnosi, dodao je.

Ponovio je da ne misli da su "brzi test i mala vatica" razlog za burne proteste, već obrnuto, da bi upravo oni koji ne žele da se vakcinišu trebalo da podrže ovu mjeru jer tako pravo izbora dolazi do izražaja.

"To je ono što je bitno u demokratiji i većinu tih protesta doživljavam isključivo kao politikantsku temu gdje je dio ljudi uvučen u puno širu utakmicu koja ima politički cilj. To je jasno kao dan svakome i ko ne prati politiku. Svi su se razotkrili, nema tu neke dileme", ocijenio je premijer.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije