Ex -Yu

Počela hapšenja u Uljaniku: Pod istragom 12 bivših čelnika

Počela hapšenja u Uljaniku: Pod istragom 12 bivših čelnika
Foto: Screenshot | Počela hapšenja u Uljaniku: Pod istragom 12 bivših čelnika

RIJEKA - Dvanaest članova bivše uprave riječkog brodogradilišta Uljanik uhapšeno je jutros u opsežnoj policijskoj akciji, u kojoj je na cijelom istarskom području provelo više od 100 pripadnika policije.

Prema pisanju hrvatskih medija, još se ne zna ko je sve tačno uhapšen. Inače, radnici tog brodogradilišta su danas šesti dan u štrajku.

Policijska akcija se izvodi u saradnji s Tužilaštvom, a u toku je pretraživanje kuće dugogodišnjeg predsjednika uprave pulskog Uljanika Antona Brajkovića, koji je odstupio s funkcije davne 2004. godine, a naslijedio ga je tadašnji direktor finansija Djani Rosanda.

Hini su u MUP-u potvrdili da je Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala u saradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom rano jutros počela hapšenja i pretragu kuća i službenih prostora na istarskom području.

Portparol MUP-a Marina Mandić je rekla da je kriminalističko istraživanje vezano za "provođenje restrukturiranja brodogradilišta iz Rijeke, odnosno poslovanje grupe poduzeća".

Zbog veličine i složenosti ove akcije u kojoj učestvuje više od 100 policajaca formiran je štab koji koordinira sve aktivnosti, a u MUP-u kažu da očekuju da će akcija trajati tokom cijelog dana.

(avaz)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije