Ex -Yu

Počelo pripremno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Počelo pripremno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Foto: N.N. | Počelo pripremno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

PRIŠTINA - Pred Posebnim vijećem Osnovnog suda u Prištini danas je počelo pripremno ročište prema optužnici specijalnog tužioca samoproglašenog Kosova u predmetu ubistva Olivera Ivanovića.

Šestoro Srba sa sjevera Kosova policajci Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović i Rade Basara, te civili Marko Rošić i Silvana Arsović optuženi su za saučesništvo i pomaganje u izvršenju ubistva Ivanovića.

Dobrica Lazić, advokat Silvane Arsović, rekao je Srni da će na današnjem ročištu biti izvršena ientifikacija okrivljenih i da će posebno biti razmotren prijedlog tužioca da Arsovićevoj bude određen kućni pritvor, izražavajući nadu da će taj prijedlog biti odbijen.

"Optužnica sa svim dokazima, oko 500 strana, dostavljena je odbrani i na nama je da u roku od mjesec dana uložimo prigovore", rekao je Lazić.

On je izrazio uvjerenje da optužnica mora pasti jer nije utemeljena na dokazima koji potvrđuju umiješanost okrivljenih u ubistvo Ivanovića.

Lazić očekuje da će sud naložiti tužiocu da prikupi konkretne dokaze ili će u suprotnom odbaciti optužnicu.

Oliver Ivanović ubijen je u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici 16. januara 2018. godine sa šest metaka iz pištolja iz automobila u pokretu ispred sjedišta Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", čiji je bio predsjednik.

Petorica od šestoro optuženih uhapšeni su 24. novembra 2018. godine u akciji specijalne kosovske jedinice policije Rosu na sjeveru Kosova.

Silvana Arsović u trenutku ubistva Ivanovića bila je sekretarica SDP-a.

Potjernica u ovom predmetu raspisana je i za potpredsjednikom Srpske liste Milanom Radojičićem i komandirom Kosovske policijske službe za region Sjever Željkom Bojićem. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije