Ex -Yu

Podignuta optužnica protiv 18 osoba koje se dovode u vezu sa Belivukom

Podignuta optužnica protiv 18 osoba koje se dovode u vezu sa Belivukom
Foto: Facebook/Arhiva | Podignuta optužnica protiv 18 osoba koje se dovode u vezu sa Belivukom
Tanjug

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv grupe osumnjičenih za preprodaju droge na teritoriji Beograda, a koja se dovodi u vezu sa optuženim Veljkom Belivukom.

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv grupe od 18 osoba, za koju postoji opravdana sumnja da je organizovao Lazar Marinković, a čiji su pripadnici Marko Trajković, Veljko Ogurlić, Stefan Simić, Uroš Bulajić, Marko Prlja, Aleksandar Krstić, Luka Gemaljević, Aleksa Košutić, Borislav Marmut, Predrag Vučković, Luka Ostojić, Luka Mumović, Stefan Milanović, Nikola Filipović, Vasilije Nikolovski, Aleksa Vasić i Marko Vokić.

Oni se terete za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloljetnika i više NN osoba djelovala od početka jula prošle godine do 29. marta na teritoriji Beograda, u cilju vršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima "Port“ i "Fristajler“ kao i u klubu "Kasina“, a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca – uživaoca.

Takođe, tužilaštvo je predložilo produženje pritvora u odnosu na 15 okrivljenih, dok se jedan okrivljeni nalazi u pritvoru nakon što je protiv njega ranije podnesena optužnica, a dvojici okrivljenih je ukinut pritvor. Optužnica je podnesena Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje.

Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29. marta, dok su trojica osumnjičenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja.

Oni se dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao dio grupe Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru i protiv njihove organizovane kriminalne grupe se vodi sudski postupak zbog najtežih krivičnih djela, među kojima je i sedam ubistava.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije