Ex -Yu

Podignuta optužnica protiv Ivana Kontića

Podignuta optužnica protiv Ivana Kontića
Foto: Vijesti.me | Podignuta optužnica protiv Ivana Kontića
Tanjug

NOVI SAD - Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Ivana Kontića (30), a tereti ga za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta u Novom Sadu, kojeg je tom prilikom pretukao.

Optužnica je podnijeta Višem sudu u Novom Sadu 5. maja i trenutno je u fazi potvrđivanja, rekla je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Kontiću je Viši sud produžio pritvor do 4. juna, dodala je Ostojin.

U Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu za Tanjug kažu da se on optužnicom tereti za krivičnog djelo ubistvo u pokušaju.

Optužnicom su obuhvaćeni i O.L. i L.V.

O.L. se tereti za krivično djelo učestvovanje u tuči, a L.V. za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog dhela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po pothernici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mjesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bjekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bježao, već da je u Crnu Goru otišao prije pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom prebio.

Do sukoba je došlo je mu je Mandić prethodno uputio prijetnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen cijeli snimak obračuna već samo jedan njegov dio, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je porijeklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik prije incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije