Ex -Yu

Podignuta optužnica protiv vođa škaljarskog klana

Podignuta optužnica protiv vođa škaljarskog klana
Foto: Ilustracija | Podignuta optužnica protiv vođa škaljarskog klana

PODGORICA - Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je danas optužnicu protiv jednog od vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i još 13 osoba kojima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, teško ubistvo putem pomaganja, te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović rekla je podgoričkim "Vijestima" da je optužnica dostavljena tom sudu, te da će biti zakazano ročište na kojem če se raspraljati o optužnici.

Osim protiv Kašćelana, optužnica je podignuta i protiv lica čiji su inicijali M.R, V.V, D.P, K.M, Z.K, R.Z, R.Ž, M.V, D.K, S.J, Z.P, M.K. i A.D.

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović ranije je, odmah nakon hapšenja, ukinuo pritvor Kašćelanu i petorici osumnjičenih koji su lišeni slobode u istoj akciji. Samo dan kasnije vođi kavčana je ipak određen pritvor.

Odluku o pritvoru tada je donijelo vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici, preinačivši odluku sudije Bašovića da se ova grupa brani sa slobode. Nakon toga neki od osumnjičenih su u bjekstvu.

U akciji policije, tokom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni, pronađena su blindirana vozila, municija, sredstva komunikacije, sredstva za osmatranje, eksplozivna naprava i drugi predmeti koji mogu ukazivati, i u daljem postupku koristiti kao dokaz za izvršenje drugih krivičnih djela.

U medijima je ranije objavljeno da se ova kriminalna grupa dovodi u vezu sa nestankom, ubistvima, određenih osoba koje su označene kao saradnici škaljarskog kala. Za ovu grupu kavčana navođeno je da je sarađivala navodno sa Veljkom Belivukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije