Ex -Yu

Podnesen zahtjev za smjenu gradonačelnika Zubinog Potoka

Podnesen zahtjev za smjenu gradonačelnika Zubinog Potoka
Foto: Tanjug/AP | Podnesen zahtjev za smjenu gradonačelnika Zubinog Potoka

BEOGRAD - U Zubinom Potoku danas je podnesen zahtjev za smjenu gradonačelnika, a predsjednik Skupštine opštine Vedat Mehmeti rekao je da je zahtjev podnesen elektronski, mejlom.

Mehmeti je za portal "Kossev" rekao da je postupio po proceduri i da se odmah obratio ministarstvu administracije lokalne samouprave u Prištini, kao i centralnoj izbornoj komisiji, dodajući da je rok za razmatranje zahtjeva pet dana.

Zahtjev za smjenu gradonačelnika juče je iz drugog pokušaja podnesen i u Sjevernoj Mitrovici, gdje popisnici inicijative traže pokretanje smjene predsjednika opštine Erdana Atića.

Grupe građana pokušale su u utorak da u opštinama Sjeverna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, sredinama sa srpskom većinom, predaju zahtjeve za smjenu gradonačelnika, ali njihove inicijative tada nisu primljene.

Sadašnji gradonačelnici opština na sjeveru Kosova i Metohije su Albanci i izabrani su na lokalnim izborima održanim 23. aprila, koje su Srbi bojkotovali.

Na te izbore izašlo je oko 3,5 odsto od ukupno 45.950 upisanih birača, odnosno 1.567 glasača, među kojima je bilo 13 Srba, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije