Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Podnijeto 100 žalbi na konačni rezultat kosovskih izbora

Podnijeto 100 žalbi na konačni rezultat kosovskih izbora
Foto: Ilustracija | Podnijeto 100 žalbi na konačni rezultat kosovskih izbora
Tanjug

Nakon što su u četvrtak saopšteni konačni izborni rezultati kosovskih izbora, Žalbeno vijeće (ECAP) primilo je 100 žalbi političkih stranaka i kandidata.

To je za KosovoPres rekao predsjedavajući sekretarijata ECAP-a, Mul Desku.

Pema njegovim riječima, Nezavisna liberalna stranka (SLS) vodi sa ukupno 42, dok je Demokratski savez Kosova na drugom mjestu sa 23 žalbe.

"Demokratska stranka podnijela 12 žalbi, koalicija NISMA-AKR-PD šest, Pokret Samoopredjeljenje pet i srpski PKS je podnio četiri žalbe, dok neke manje stranke imaju dvije ili jednu žalbu", rekao je Desku.

Žalbe se, kazao je, uglavnom odnose na neusklađenost rezultata.

Žalbeno veće ima 72 sata da odgovori na žalbe od njihovog prijema, s tim da ostaje pravo stranaka i pojedinaca da se nakon toa žele Vrhovnom sudu u roku od 24 sata od dobijanja odgovora.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije