Ex -Yu

Policija upotrijebila vodene topove i suzavac na protestima u Ljubljani

Policija upotrijebila vodene topove i suzavac na protestima u Ljubljani
Foto: Tanjug/AP | Policija upotrijebila vodene topove i suzavac na protestima u Ljubljani

LJUBLJANA - Policija u Ljubljani morala je da upotrijebi vodene topove i suzavac na demonstracijama organizovanih zbog mjera protiv virusa korona.

Ovo je treća srijeda zaredom da demonstranti protestuju protiv epidemioloških mjera.

Oko 10.000 protivnika mjera večeras je poslije tri sata na trgu u Ljubljani krenulo ka predsjedničkoj palati, uzvikivali su "Sloboda, sloboda", pa su pokušali da blokiraju glavni put sjeverno od grada nakon čega je policija intervenisala, javila je N1 u Sloveniji.

To je druga takva intervencija slovenačke policije protiv demonstranata u ovom mjesecu.

Demonstranti su nosili transparente sa natpisom "Stop korona fašizmu" i druge, zahtijevajući ista prava za vakcinisane i one koji to nisu.

Policija je prethodno navela da je sa učesnicima obavila više informativnih razgovora, pozvala ih na poštovanje zakona o javnim okupljanjima, te upozorila da je prostor pred parlamentom pod video-nadzorom.

Protest na kojem učestvuju članovi antivakserskih udruženja, kao i ljudi koji kažu da nisu protiv vakcinacije, ali da je to pitanje ličnog izbora i slobodne volje, počeo je minutom ćutanja u spomen na dvadesetogodišnju djevojku koja je jutros umrla u ljubljanskom UKC-u od posljedica moždanog udara, dvije nedjelje nakon što je primila vakcinu Džonson i DŽonson. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije