Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Pomama za poslom na hrvatskom ostrvu - javljaju se iz Irske i Amerike

Pomama za poslom na hrvatskom ostrvu - javljaju se iz Irske i Amerike
Foto: Google maps | Pomama za poslom na hrvatskom ostrvu - javljaju se iz Irske i Amerike
Tanjug

ZADAR - Oglas koji je prošle nedjelje na svojoj Facebook sranici objavio mjesni odbor Sestrunja izazvao je pomamu i prijave pljušte sa svih strana, prenose hrvatski mediji.

Naime, na oglas za trgovca koji bi želio da živi i radi na tom malom hrvatskom ostrvu sa dvadesetak stanovnika, do sada je stiglo čak 40 molbi, a javljali su se i iz Irske i daleke Amerike, dok su 60 odsto prijavljenih visokoobrazovani, javlja RTL.

"Najvećim dijelom javili su se ljudi iz Slavonije, a bilo je ponuda mejlom koji su stizali iz Amerike, Njemačke, Kanade. Jedan gospodin iz Irske je zvao, voljan je doći, vratiti se na ovo područje", rekao je predsjednik MO Sestrunj Nenad Šužberić.

U oglasu se uz platu nudu i dvosoban stan za život na tom ostrvu udaljenom oko 24 kilometra od Zadra. Prodavnica će se ponovo urediti, ali stan za trgovca je spreman.

Ostrvo već četiri mjeseca nema prodavnicu, pa je jedino mjesto na kojem se može popiti piće ili pronaći ponešto je Udrženje penzionera.

Otkako nemaju prodavnicu, ostrvljanima je nabavka namirnica veliki problem, jer moraju jednom mjesečno da odlaze u kupovinu u grad automobilom, što sve povećava njihove troškove.

Odlučili su da se trgovina mora vratiti na ostrvo, te su kontaktirali trgovačke lance koji su kao prvi uslov postavili da pronađu osobu koja bi htjela da se preseli na ostrvo. Sestrunjcima bi bilo jako praktično kada bi se na oglas za posao javio bračni par, jer im je potreban i jedan komunalni radnik.

 

Najčitanije